Q-wijs training 14.JPG

Meer inzicht,

meer impact op onderwijskwaliteit.

TEACHER LEADERSHIP

networking Group

Teacher Leadership

Internationaal gecertificeerd

Soms is een opleiding meer dan een instrument voor persoonlijke ontwikkeling. Als je gedreven bent om ook je collega's te inspireren, dan is dit dé opleiding voor jou. Je leert presenteren op basis van je eigen, unieke kracht. Je leert hoe je een boodschap zodanig kunt overbrengen dat het publiek het begrijpt én betrokken blijft.

Praktijkervaring staat centraal tijdens deze opleiding. Er wordt ‘on the spot’ feedback gegeven en dat stimuleert het leerproces. Stemgebruik, ritme, energie, metaforen, mis-matches: alles komt aan bod. Die integrale aanpak maakt de opleiding geschikt voor train-de-trainers in spe, maar zeker ook voor leerkrachten en docenten. Doceren wordt makkelijker en er beklijft meer.

OPZET VAN DE OPLEIDING

School- of stichtingsbreed

Haal het beste uit jezelf én je collega's. Het opleidingsprogramma 'Teacher Leadership' is gebaseerd op de humanistische benadering van NLP en internationaal gecertificeerd. Met onze nuchtere aanpak schudden we je wakker, zodat je de wereld ‘ineens’ met andere ogen bekijkt. Q-wijs helpt docenten en leraren die haar communicatieve vaardigheden wil versterken.

 

Met enthousiaste collega's van je school en/of stichting volg je de opleiding Teacher Leadership.

Samen vormen jullie het team dat Teacher Leadership in de school of stichting implementeert. Jullie missie: de onderwijskwaliteit in de klas verhogen.

Kwaliteitswaarborging

De kwaliteit van de opleiding wordt continue gewaarborgd. Enerzijds gebeurd dat, omdat onze trainers zijn aangesloten bij het internationaal erkende NICABM (National Institute for the Clinical Application of Behavioral Medicine) in Mansfield, CT in Amerika. 

Anderzijds houden onze trainers de kwaliteit van de workshops die gegeven worden op school in de gaten. Daarbij worden de cursisten up-to-date gehouden over de ontwikkelen die gerelateerd zijn aan hun werkomgeving. Dit is zelfs mogelijk nadat de cursisten hun officiële certificaten hebben behaald. 

Voordeel

Minimaal 60% van het professionaliseringsbudget blijft over, terwijl gehele school of stichting aan de slag is met professionalisering en kwaliteitsverbetering in de klas. 

 

De gehele school of stichting heeft profijt van de kennis die wordt opgedaan door de cursisten. Teacher Leadership staat namelijk in het teken van het beste uit jezelf halen én je collega's. 

Dat betekent dat het geleerde vertaald kan worden en direct in de praktijk kan worden toegepast. 

Samen met je collega's geef je workshops aan je collega's. Op deze manier krijgen alle docenten en leraren toegang tot jullie professionaliseringprogramma. 

Doordat onze trainers continue een kwaliteitscheck uitvoeren, kunnen collega's die bij jou een training volgen ook officiële certificaten behalen. Zo ontstaat er een win-win-situatie. 

PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DE OPLEIDING

Opleidingsopzet

Intake en persoonlijke leervragen

Bij iedere cursist nemen we de iWAM-test af: krijg een scherp inzicht in je kwaliteiten en drijfveren. Ook bespreken we je persoonlijke leervragen.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Ze je persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling. Je leert technieken die dagelijks bruikbaar zijn, zowel privé als in de klas.

 

Train-de-Trainer

Je leert hoe je een boodschap zodanig kunt overbrengen dat het publiek het begrijpt én betrokken blijft. Daarnaast leren we je hoe je het geleerde tijdens de opleiding in de praktijk kunt brengen tijdens de workshops aan je collega's.

Kwaliteitsverbetering in de klas

Er wordt stilgestaan bij de volgende onderdelen: motivatie & houding, taalpatronen, conflicten & waardegestuurde oplossingen, optimale ontwikkeling van de leerling, coffee-break coaching bij leerlingen. 

Tijdens de opleiding ontstaat er samenhang tussen de onderdelen. Na afloop heb je samen met je collega's jullie kennis verdiept en jullie vaardigheden aangescherpt. Met positiviteit als rode draad leer je hoe je hiermee aan de slag kunt in de lespraktijk. Kwaliteitsverbetering in de les is nu alleen nog een kwestie van tijd. Of vindt de verbetering nu al plaats?

Q-wijs training 13.JPG

Praktische informatie

Duur van de opleiding:

2 jaar of 4 jaar

Tijd:

10.00u - 17.00u

Incompany

Prijs:

vanaf 10 euro p/mnd per docent/leraar

incl. studiemateriaal

incl. materiaal voor workshops

incl. online-omgeving

incl. lunch

Data:

in overleg

Waarom kiezen voor een opleiding van Q-wijs?

HEB JE NOG VRAGEN?

Haal meer uit jezelf

Vergroot je mogelijkheden en versterk je impact.

Praktische insteek

Nuchtere aanpak met handige tips die je direct kunt toepassen.

Blijvende resultaten

Duurzame inzichten, duurzame veranderingen.

Nieuwsgierig?

Klinkt het interessant, maar twijfel je of we écht iets voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust voor een goed gesprek.

brainstorming