Q-wijs training 14.JPG

Meer inzicht,

meer impact op onderwijskwaliteit.

STRATEGISCH BELEIDSPLAN & SCHOOLPLAN

Schoolplan visueel PNG.png

Strategisch beleidsplan

In samenwerking met Onderwijsvisie

Als bestuur en schoolleiding aan de slag gaan met het vierjarig strategisch beleidsplan en schoolplan dat uitgaat van een duidelijke visie op het leren en de motivatie van leerlingen? 

Q-wijs doorloopt met de scholen en de bestuurder samen de stappen om tot een  strategisch beleidsplan te komen dat een duidelijke richting aangeeft en waarbinnen scholen tegelijkertijd hun eigen identiteit kunnen vormgeven.

Daarnaast bieden wij u ondersteuning bij het formuleren van een eigen ambitie zodat de scholen vanuit een eigen identiteit invulling geven aan het onderwijs. Deze werkwijze heeft als gevolg dat het leren van leerlingen, docenten, schoolleiding en bestuur verbetert waardoor de opbrengsten van de scholen aanzienlijk omhoog gaan. 

OPZET VAN DE TRAINING

Praktijkgericht

Q-wijs werkt sterk praktijkgericht. Onze trainers zijn docenten, bestuurders en schoolleiders die dikwijls nog werkzaam zijn in het onderwijs. Samen maken we alle scholen sterk is ons motto.

Hoe?

Fase 1

Verkenning van de omgeving

Fase 2

Strategisch beleidsplan en schoolplan schrijven

Fase 3

Ter instemming (G)MR

Fase 4

Strategisch personeelsplan

Fase 5 | optioneel

Ondersteuning implementatie

Opbrengsten

Een compact, en visueel beleidsplan waarmee schoolleiders hun eigen identiteit kunnen gaan vormgeven. In het strategisch beleidsplan staan vier kwaliteitspijlers die het kader vormen voor alle scholen. Hierdoor blijft de rode draad in de hele stichting/scholengroep zichtbaar en ontstaat tegelijkertijd ruimte voor verschillen. 

Om deze opbrengst te verwezenlijken zijn ongeveer vijf bijeenkomsten nodig. Het is wenselijk om tegelijkertijd het schoolplan met de schoolleiders te schrijven.

PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DE TRAINING

Trainingsopzet

Aan de hand van ons online kwaliteitssysteem zorgt u ervoor dat het schoolplan en het strategisch beleidsplan aan alle wettelijke eisen voldoet. Het schrijven van deze beleidsstukken is met behulp van dit format een stuk eenvoudiger. 

Doel

Bestuurders en schoolleiders begeleiden in het opstellen van het strategisch schoolplan. Een belangrijk onderdeel is dat wij schoolleiders begeleiden bij de implementatie van het schoolplan zodat de visie en de missie ook daadwerkelijk zichtbaar worden in de praktijk. Omgevingsanalyse en strategische personeelsplanning met bijhorende strategisch personeelsbeleid zijn hierbij een belangrijk onderdeel.

Definitie Strategisch beleidsplan en schoolplan

In het strategisch beleidsplan beschrijft de bestuurder de overkoepelende ambitie van een scholengroep/stichting voor de komende vier jaar. Op basis hiervan schrijven scholen hun vierjarige schoolplan. Het uitgangspunt voor het strategisch beleidsplan is de basiskwaliteit vanuit het toezichtkader van de inspectie van onderwijs. Binnen dit kader hebben scholen afzonderlijk de mogelijkheid vanuit een eigen ambitie te excelleren.

Kinderen in Science Class

Praktische informatie

Investering

Training en ondersteuning van het opstellen van het strategisch beleidsplan en schoolplan door de professionals van Q-wijs vraagt een investering vanaf €50,- euro per docent. Hierbij gaan we uit van het totaal aantal docenten van de scholen die meedoen. Naast de training en ondersteuning krijgt u toegang tot ons eigen digitale kwaliteitssysteem.

Prijs:

Vanaf 50 euro p/docent

Voor wie?

Bestuurders, Raad van Toezicht, schoolleiders

Incompany Training

Data:

In overleg.

Waarom kiezen voor een training van Q-wijs?

Leren door doen

Van cursisten wordt een actieve deelname verwacht en dat stimuleert het leerproces.

Inzichten direct bruikbaar

Praktijkervaringen staan centraal en cursisten leren hoe ze hun nieuwe vaardigheden direct kunnen gebruiken.

Maatwerk

Flexibiliteit in locatie, flexibiliteit in omvang. Workshops worden altijd in overleg samengesteld.

HEB JE NOG VRAGEN?

Nieuwsgierig?

Klinkt het interessant, maar twijfel je of we écht iets voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust voor een goed gesprek.

brainstorming