IMG_1664.jpeg

Meer inzicht,

meer impact op onderwijskwaliteit.

SCOPE | EDUCATIONAL LEADERSHIP - PROGRAMMA

IMG_2847.jpeg

Bij Q-wijs doen we alles net even anders. We geloven in de kracht van ervaring, want zintuigen zeggen alles. Met stoutmoedige vragen schudden we je wakker. Inderdaad: achterover leunen is er niet bij. We nodigen je uit om met open ogen de wereld te bekijken en dat zorgt onherroepelijk voor een ‘aha-moment’. En daar doen we het voor, want dat is het begin van jouw veranderingsproces.

Q-wijs organiseert speciaal voor bestuurders, schoolleiders en teamleiders een zevendaagse studiereis naar het Oostenrijkse Viehhofen. In het district Zell am See nemen wij je mee met het ontwikkelen van je leiderschapskwaliteiten. Leer kijken met andere ogen. Na afloop van de studiereis ontvang je het internationale certificaat: ‘Educational Leadership’.

OPZET VAN DE STUDIEREIS

Praktijkgericht

Praktijkervaring staat centraal tijdens deze studiereis. Er wordt ‘on the spot’ feedback gegeven en dat stimuleert het leerproces. 

Investering

4000 euro

Onze studiereis is vrijgesteld van BTW en inclusief reis, ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en drankjes.  

Opbrengst

Na afloop heb je het maximale uit jezelf gehaald. Een mentale toolbox ontwikkelt met handige technieken voor iedere situatie. En leren goochelen met woorden om anderen te inspireren.

 

Tevens ontvangt u na afloop van de studiereis het certificaat 'Educational Leadership'. 

IMG_2839.jpeg

PRAKTISCHE INFORMATIE 

Het programma

Dag 1: Smalltalk

Vertrek vanuit Weert naar het Oostenrijkse Viehhoven. 

 

Dag 2: De leider

Hoe verwerf je kennis en kunde op het gebied van leiderschap? Hoe behoud je je eigenwaarde? Op welke wijze creëer je doelen die voor jezelf helder zijn, maar ook voor het team helder zijn. Daarbij kijken we ook naar hoe je focus houdt, terwijl je alles in de gaten 'moet' houden. 

 

Dag 3: Brain rules & communicatie 

Het eerste deel van de dag staat in het teken van Brain rules. Wat gebeurt er in de hersenen? Wat is voor ons van belang om te weten hierover?

Het tweede deel van de dag staat in het teken van communicatie & relatie. Je leert het herkennen van patronen bij mensen. 

Dag 4: Motivatie & houding

Deze dag staat in het teken van motivatie & houding op basis van het gedrag van mensen en hun taal. Dit kan je gebruiken tijdens moeilijke gesprekken en onderhandelingen. 

 

Dag 5: Nieuwe dingen doen

Waar zit je op dit moment in je eigen ontwikkelingen? Op dag vijf staan we hier bij stil. Tegen welke patronen loop je aan? Waar vindt je dat jij vastloopt?

 

Dag 6: Andere perspectieven

Hoe help je mensen in één zin aan een andere perspectief? Dag zes staat in het teken van kundig in taal. Je leert je aan te passen aan het taalpatroon van de persoon die tegenover je staat. Gesprekken zullen soepeler gaan verlopen.

Dag 7: Auf Wiedersehen

Vol inspiratie keren we terug naar huis. Klaar om het veranderproces dat je bent ingegaan op de werkvloer te gaan praktiseren en uitbouwen. Tot over 4 maanden tijdens de opvolgdag.

IMG_2837.jpeg

 

Praktische informatie

Data 2021:

Studiereis nr. 1

zaterdag 1 mei t/m zondag 8 mei

Studiereis nr. 2

zondag 26 september t/m zaterdag 1 oktober

Voor wie:

Bestuurders, schoolleiders en teamleiders.

 

Waar:

Viehhofen, Oostenrijk

Prijs:

4000 euro BTW-vrij

incl. reis en all-inclusief

Vervoer:

Taxibusje en TGV

Kleine groep:

Tussen de 4 en 8 personen.

Begeleiders:

Hielke Adema

Carla Beljaars

Henk Beljaars

Janneke Rutjens

Dagprogramma:

Naast het cursusprogramma is er elke dag ruimte voor wandelingen en fietstochten (al dan niet op met een elektrische mountainbike) 

ONZE TRAININGSLOCATIE

23682ae8-39e1-44e4-9c96-4013b92952c4.c10

Q-Wijs

heeft impact

Net even anders. 

Iedere cursist wacht een warm welkom in Weert. Vanuit daar vertrekken we met een taxibusje naar Dusseldorf om aldaar met de TGV naar Oostenrijk te gaan. Aldaar nemen we onze intrek in een mooie en ruime appartementen.

De sfeer is aangenaam en de sessies zijn letterlijk smakelijk, want er wordt altijd iets bijzonders geserveerd. Andere smaken, andere geuren; nieuwe ervaringen houden de geest jong. Maar er is meer dan bourgondisch genieten, want we zijn alert op (non-)verbale signalen en we schromen niet om onze cursisten een spiegel voor te houden. Eerlijk en oprecht, gewoon zoals het is. En in die soms ongemakkelijke waarheid schuilt sowieso een mooie boodschap: als je iets wilt veranderen, is er altijd een mogelijkheid.

Waarom kiezen voor een leiderschapsprogramma van Q-wijs?

HEB JE NOG VRAGEN?

Haal meer uit jezelf

Vergroot je kansen en versterk je impact.

Praktische insteek

Nuchtere aanpak met handige tips die je direct kunt toepassen.

Blijvende resultaten

Duurzame inzichten, duurzame veranderingen.

Nieuwsgierig?

Klinkt het interessant, maar twijfel je of we écht iets voor je kunnen betekenen? Bel ons gerust voor een goed gesprek.

brainstorming

Ja, ik ben er bij!

Ik wil meer inzicht, meer impact op onderwijskwaliteit. 

Voor studiereis nr. 1 zijn nog maar

6 plaatsen beschikbaar.

Voor studiereis nr. 2 zijn nog maar

7 plaatsen beschikbaar.

daff2a51-3249-473c-b48d-8bd3da39d946.jpe